Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Vietnamesiska risknyten på Martinas sätt

Av Martina Karlsson - 27 juli 2011 13:30



Risknyten

Grunden i receptet är rispapper, en går det att variera inne

hållet på sitt sätt. Rispapper kan användas som kompliment för

den som inte tål vårrullar.


Vanligtvis gå det att bräkna 2-4 knyten per person beroende på innehåll och tillbehör.

Vegitariskt? Inga problem, ta bort köttet, grunden är vegitarisk.


Här kommer ett enkelt och snabbt på fyllning:


Riven vitkål, morötter, vitlök, spenat och finhackat kött/köttfärs/quourn/räkor.

Jag brukar använda mig av en osthyvel och hyvla vitkålen. SÅ, riv kålen och morötterna med hyvlel alternativt skala ner morötterna med potatisskalare.

Fräs hacka lök, kålen och mörötterna i någon minut, i olja, häll i vitlök och kött och till sist spenaten. 


Hitta på ett eget eller sö på google, det finns nog tusentalls olika varienter på fylling. Eller test dig fram själv.


Rispapprerna är torra och behöver lösas upp i vatten. Lättast tycker jag att det görs genom att ha ett fat, stor nog för papperna djupt nog för att ha vatten i. Häll i hett vatten och lägg ner 1-3 papper i taget på fatet. Ta ett papper, lägg det på en kökshandduk, på med fyllning och rulla. pappret fäster sig själv så du behöver inte använda tandpetare eller dylikt. Sen är et lite av en saaksak hur du vill fortsätta processen. Du kan antligen välja att äta dem som de är, steka, tillaga i ugnen eller fritera dem.


Bữa ăn tốt đẹp!


Trevlig måltid!


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Martina Karlsson - 11 mars 2014 16:45


                    Min nya super krydda- Rosmarin och Vitlök   Skulle laga pumpa och i recepter stod det att jag skulle ha rosmarin, vitlök och timjan. Timjan hade jag sedan jag fick från mamma trädgård, vitlök hade jag ...

Av Martina Karlsson - 5 mars 2014 17:00


  Du behöver:    25 gr jäst 2½ dl ljummet vatten 2 msk olja 1 msk fiberhusk 1 dl desella 1% 1 tsk salt ca 7 dl (ex sempers fin mix, 420gr)   2-3 ägg   Fyllningar- Se längre ner i reeptet   Så här gör du:   Smula jästen, tillsätt va...

Av Martina Karlsson - 5 mars 2014 16:55

   Lyxrisotto m buffelmozzarella, spenat och pesto.   Du behöver: 1 Lök Olivolja Avoriris                                         2dl vitt vin (J.P Chenet rekomenderas) ca 7-9dl Ekologisk grönsaksbuljong 150-200g spenat 1 pkt bu...

Av Martina Karlsson - 23 februari 2014 23:43

Sidan har varit inaktiv en längre tid. Dock har jag massa bilder på mat och bak som ska upp.      Snart kommer jag ta mig i kragen och lägga upp.    Håll utkik! ...

Av Martina Karlsson - 15 februari 2014 18:00


    Dagen efter alla hjärtanes dag var var det min tur att ge mig för köpa det stackar oälskade äpplet     Glad alla hjärtans till mig! ...

Ovido - Quiz & Flashcards