Direktlänk till inlägg 27 juli 2011
Risknyten
Grunden i receptet är rispapper, en går det att variera inne
hållet på sitt sätt. Rispapper kan användas som kompliment för
den som inte tål vårrullar.
Vanligtvis gå det att bräkna 2-4 knyten per person beroende på innehåll och tillbehör.
Vegitariskt? Inga problem, ta bort köttet, grunden är vegitarisk.
Här kommer ett enkelt och snabbt på fyllning:
Riven vitkål, morötter, vitlök, spenat och finhackat kött/köttfärs/quourn/räkor.
Jag brukar använda mig av en osthyvel och hyvla vitkålen. SÅ, riv kålen och morötterna med hyvlel alternativt skala ner morötterna med potatisskalare.
Fräs hacka lök, kålen och mörötterna i någon minut, i olja, häll i vitlök och kött och till sist spenaten.
Hitta på ett eget eller sö på google, det finns nog tusentalls olika varienter på fylling. Eller test dig fram själv.
Rispapprerna är torra och behöver lösas upp i vatten. Lättast tycker jag att det görs genom att ha ett fat, stor nog för papperna djupt nog för att ha vatten i. Häll i hett vatten och lägg ner 1-3 papper i taget på fatet. Ta ett papper, lägg det på en kökshandduk, på med fyllning och rulla. pappret fäster sig själv så du behöver inte använda tandpetare eller dylikt. Sen är et lite av en saaksak hur du vill fortsätta processen. Du kan antligen välja att äta dem som de är, steka, tillaga i ugnen eller fritera dem.
Bữa ăn tốt đẹp!
Trevlig måltid!
Lyxrisotto m buffelmozzarella, spenat och pesto. Du behöver: 1 Lök Olivolja Avoriris 2dl vitt vin (J.P Chenet rekomenderas) ca 7-9dl Ekologisk grönsaksbuljong 150-200g spenat 1 pkt bu...
Sidan har varit inaktiv en längre tid. Dock har jag massa bilder på mat och bak som ska upp. Snart kommer jag ta mig i kragen och lägga upp. Håll utkik! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|