Direktlänk till inlägg 5 mars 2014

Glutenfria piroger

Av Martina Karlsson - 5 mars 2014 17:00


 
Du behöver:
 
 25 gr jäst
2½ dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk fiberhusk
1 dl desella 1%
1 tsk salt
ca 7 dl (ex sempers fin mix, 420gr)
 
2-3 ägg
 
Fyllningar- Se längre ner i reeptet
 
Så här gör du:
 
Smula jästen, tillsätt vatten, fiberhusk, olja och rör om. Låt det svälla i ca 10 minuter.
Blanda salt och det mesta av mjölet under tiden för att sedan bland ihop det tillsammans med den svällda "röran" och kesella. 
Degen ska sedan arbetas ganska mycket, masink eller för hand i några minuter. 
 Den flitet ihoparbetade degen ska nu jäsa i ca 30min övertäck.
 
När degen är färdigjäst kan du rulla den i längd för att sedan dela upp den i 10 st delar. Kavla ut, inte för tunn för då spricker dem, efter bästa förmåga till något som liknar en cirkulär form. På med kall fyllning i mitten, pensla kanterna med ägg, viköver och nagga kanterna med en gaffel. 
   Lägge dem på en plår och låt jäsa i ca 10 minuter. 
Pensla med ägg och in i mitten av ugnen på 250 grader i ca 12 minuter. 
  
 
 
 
 
 
             Fyllningar
  • Köttfärspaj
  • Buffelmozzarella, spent och pesto
  • Svamp, spenat och vitlök
 
- Att tänka på är att inte ha för "blöt" fyllning. Det blir lätta att dem läcker och pirogen blir inte fast.
- Vissa grönsaker (ex spenat) behöver förvällas innan) 
- Ska du ha rått kött i, då gäller det att ha väldigt minimala bitar, pirogen är i ugnen i 12min! Rekomenderas alltså inte!
 
 
 
 
 
 
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Martina Karlsson - 11 mars 2014 16:45


                    Min nya super krydda- Rosmarin och Vitlök   Skulle laga pumpa och i recepter stod det att jag skulle ha rosmarin, vitlök och timjan. Timjan hade jag sedan jag fick från mamma trädgård, vitlök hade jag ...

Av Martina Karlsson - 5 mars 2014 16:55

   Lyxrisotto m buffelmozzarella, spenat och pesto.   Du behöver: 1 Lök Olivolja Avoriris                                         2dl vitt vin (J.P Chenet rekomenderas) ca 7-9dl Ekologisk grönsaksbuljong 150-200g spenat 1 pkt bu...

Av Martina Karlsson - 23 februari 2014 23:43

Sidan har varit inaktiv en längre tid. Dock har jag massa bilder på mat och bak som ska upp.      Snart kommer jag ta mig i kragen och lägga upp.    Håll utkik! ...

Av Martina Karlsson - 15 februari 2014 18:00


    Dagen efter alla hjärtanes dag var var det min tur att ge mig för köpa det stackar oälskade äpplet     Glad alla hjärtans till mig! ...

Av Martina Karlsson - 16 januari 2013 17:39

Idag gjorde jag smoothie. Det blev hallon, färsk mynta, färsk spenat och banan. Sweet! Tack vare instagram har jag hittatmassa insperation. Bland annat har jag hittat större insperation och tips kring mitt intresse för raw food. Raw food låter ...

Ovido - Quiz & Flashcards