Direktlänk till inlägg 10 augusti 2011
Marinerad lax med pasta
Middag för två
Du behöver:
Glutenfripasta
Lax,
Olja, Soja, kryddor,
vitlök
Börja med att göra marinaden.
Ta en skål eller en fryspåse
Häll i olja, 1-2 tsk soja,
valfria kryddor (ex paprika, vitlök, chili), peppar & (fling)salt
Lägg i laxen och blanda runt och låt stå.
Gör i ordning salladen om du vill ha det.
Sätt på pastvattnet och stekpannan
Oftast ta glutenfripasta lite längre tid än pasta med
vete i. Men det gör det lättare att hålla koll på laxen. För, när du har lagt i pastan och har en varm panna, så tar det lika lång tid för båda att blir klara. När pastan är färdig är nästa laxen det med.
När du steker laxen, tänk på att inte ha för hög värme. Då för du lax som är lite halvt bränd utanpå och inte riktigt klar innuti.
Vill du ha en gd sås till så har jag ett förslag.
Vitvinssås
Lök (gärna scharlotten)
spenat
lite glutenfritt mjöl
vatten
0,5 dl vittvin
1dl vatten
laktosfri grädde
(fiskbuljong)
Fräs löken tills den börjar bli glansig och mjuk. Häll i mjöl och spenat, rör om snabbt. ner med vinet och rör om igen. I med grädde, vatten och ev fiskbuljong. Glöm inte att krydda med salt & peppar. Du ka också ha i citronpeppar, fiskkrydda eller nått annat du vill exprimentera med. Problemet är oftast inte att man kryddar för mycket utan för lite.
Koka upp och stäng av plattan, såsen är klar när den har börjat tjockna. Gör den inte det har u haft i för lite mjöl. Då kan du ta lite vatten i ett glas, inte för mycket för då blir det svårare att få bort mjölklumparna, ha i mjöl. Häll i och ge såsen ett ett försök.
Sen är det bara att servera.
Lyxrisotto m buffelmozzarella, spenat och pesto. Du behöver: 1 Lök Olivolja Avoriris 2dl vitt vin (J.P Chenet rekomenderas) ca 7-9dl Ekologisk grönsaksbuljong 150-200g spenat 1 pkt bu...
Sidan har varit inaktiv en längre tid. Dock har jag massa bilder på mat och bak som ska upp. Snart kommer jag ta mig i kragen och lägga upp. Håll utkik! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|