Direktlänk till inlägg 12 augusti 2011
Detta är en av mina favoriträtter. Dock kan jag inte göra den lika god som
min kulturella vän Daniel men jag försöker ändå..
För att försöka göra en bra omelett behöver du:
(3-4 pers)
4 stora potatisar,råa
1 stor gul lök
4 – 5 ägg
2 dl olivolja
salt och peppar
Fin hacka potatisen, som om du skulle göra potatisgratäng
Grovhacka löken
VIspa äggen i en stor skål tillsammans med salt och peppar, snåla inte på kryddorna.
Häll i lite mindre än 1,5 dl av olivoljan i en stekpanna av teflon.
Koka potatisen och löken i oljan, medelvärme på plattan, det får inte ta färg!
När löken och potatisen är mjuka, sila dem i ett durkslag. Häll potatisen i skålen med äggen. Rör om.
Sätt på plattan igen tillsammans med en del oljan som finns kvar. När oljan är varm kan du hälla i smeten. Omeletten kommet vara någon centimaer hög. Låt den stekas några minuter, skaka lite i pannan,då och då,så att den inte fastnar.
Nu till det trixiga...
När undersidan börjar få färg är det dax att vända omeletten. Eftersom omeletten inte är helt genom stekt kan det hända att den spricker och blir till något likande en sörja. Så, lättaste sättet är att sätta ett fat över pannan och vända hela kalaset uppåner. Lägg yttligare ett fat över det först fatet, vänd. Sen vänd tillbaka omeletten i panna med resterande olja.
Vet att det låter en aningen omständigt men det är värt det. Du
vill inte ha en söndrig omelett, trust me!
Sen är det bara att låta den bli klar. Det vet du när kanterna är fasta och har en fin färg. Den ska inte stekas för länge, då blir den torr och tråkig.
Servera med en fräsch sallad, helst med tomater och balsamico i.
Jag lovar att tillvägagångssättet är värt det, njut av en underbar spansk
kulturrätt!
Lyxrisotto m buffelmozzarella, spenat och pesto. Du behöver: 1 Lök Olivolja Avoriris 2dl vitt vin (J.P Chenet rekomenderas) ca 7-9dl Ekologisk grönsaksbuljong 150-200g spenat 1 pkt bu...
Sidan har varit inaktiv en längre tid. Dock har jag massa bilder på mat och bak som ska upp. Snart kommer jag ta mig i kragen och lägga upp. Håll utkik! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|