Senaste inläggen

Av Martina Karlsson - 11 juli 2011 11:00




Pocherat ägg

Min kompis fick för sig att pochera ägg, hon gjorde flertal försök för att hon skulle lyckas. Frågan är vad är ett lyckat pocherat ägg?

Jag tror jag lyckades...

 


Så här gör du:

1liter vatten, aom kokas upp. Sänk plattan så att vattet sjuder. Häll sedan i lite mindre än 1msk ättika och 1tsk salt. Knäck ett ägg i en mindre kopp eler i ett decelitermått. Du kokas het ett ärr i taget, beroende på storlek på kastrullen När vattnet sjuder häll i ägget snabbt. Ägget är klart efter 3-4 minuter. Använd hålslev elelr liknande när du ska ta upp ägget. 


Servera på knäckemacka och en advokado. Så, då har du fixat frukost eller mellanmål på någon minut...   





Av Martina Karlsson - 10 juli 2011 10:00



Frukost

Fil och min egengjorda musli

 

Av Martina Karlsson - 5 juli 2011 21:27



TIMEOUT

GAMETIME




  I helgen sticer jag iväg med flagfotbolls landslaget. Läger och landskamp mot Danmark, blir inte så mycket matlagning. Så.. Några dagars uppehåll blir det, håll till tåls



*http://www.footballbabble.com/football/flag/

Av Martina Karlsson - 5 juli 2011 21:15





Glass

Hittade en gammalbild från i höstas, tycker nog att det passar

bättre en sommardag 

 

1 pkt glass

Olika lösgodisar Ex nonstop, lakrispinnar, plopp etc

Ev Chokladsås


Du kan välja att lägga godisarna i olika skålar så kan var och

en välja en egen kombo    


Av Martina Karlsson - 3 juli 2011 18:30




  CiTRONPAj


        

Pajskal:

  • 4 dl glutenfrittmjöl
  • 2 msk socker    
  • 125 g 
  • 1 äggula
  • 2dl vispgrädde

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 citron   (saft och rivet skal)

                                         Mosa rumstempererat smör och socker.
                                         När smöret och sockret är sammanblandat,
                                    blanda i mjöl. Blanda ner ägget. Ibland behöver
                                   lite extra möjl när man jobbar med glutenfritt,
                                   stö över lite mjöl när du trycker ut degen i
                              pajformen om det är för klibbigt. När degen är
                              ut tryckt ställ in formen  kylen i 30 min. 
   
                        Nu är det dags att göra fyllningen.
             Vispa ägg och socker så att det blir något
             pösigt. Bland mjöl och vaniljsockret så
            minskar risken för klumpar när du vispar
      ner det. Efter mjölet är ner vispat ska du ha i
citronen. Rulla cirtonen hårt mot en bänk. Riv skalet
           och dela citronerna för att få ut saften. Rör om
        och häll ut i  skalet när den har varit inne i 30 min. 
 
  
Sätt in pajen på nedre delen av ugnen
       och låt den vara inne i ca 30 min.
                 Skaka på formen. Om fyllningen  
        verkar fast är pajen klar. 
   


 Servera med citron grädde. Vispa ner citronsaft och riven citron från en halv citron

Av Martina Karlsson - 3 juli 2011 15:46





Björns Sommartårta



Av Martina Karlsson - 29 juni 2011 12:53


Något jag ÄLSKAR är Rees's. Resse är godis i olika former med jordnötssmör i. På Discshop.se finns det en kiosk där det går att handla Macaroni'n cheese, Reese, Amerikansk läsk, BBQ-såser osv...*


Från min sida är det väldigt rimliga priser, överlag.




 

     

Kika in och kolla: http://www.discshop.se/kiosk




*Observera att jag har ingen förteckning över vad som är gluten och/eller laktosfritt.

Av Martina Karlsson - 24 juni 2011 17:00



Sushi?

Ta bort brödet så har du nog en glutenfri epic-sushi. Har tyvärr inte receptet men det verkar som de också bara kör på fri hand.

Smaklig måltid

  

Ovido - Quiz & Flashcards