Senaste inläggen
Min kära kamera är sönder
Håll till tåls med text och inte allt för bra bilder..
Måndagen dagen.
Frukost:
Äggröra med bacon
Knäck 2 ägg i en skål eller ett glas, ta 2 msk vatten* eller mjölk*, vispa med en gaffel och krydda. Mina favoriter som jag brukar ha i är ceyennepeppar, paprikapulver och Chili, det blir mindre stark än vad det går att tro.
* Mestadels av vätskan försvinner men det den gör är att hindra den ifrån att bli torr.
Lunch:
Ungsbakad lax m sötsursås, ris och kokta ärtor.
Middag:
Pannbiff m småpotatis i ugn, brunsås och kokta grönsaker.
Sleep tight!
Nu är jag tillbaka i stan!
Har varit på helgläger med landslaget, där av uppehållet.
Menyn på lägret bestod av
Fredag:
Grönsaksbiffar ( som visade sg innehålla gluten, PUCKON!)
Lördag:
Frukost- Hamburgerbröd m skinka + 1 ägg
Lunch- Pasta m kycklinggryta
Middag- ungskokt fisk m potatis och kall chilisås
Söndag:
Frukost- Sirapslimpa (märke Hans och Greta) m skinka och ägg
Lunch- Pasta m Köttfärssås
Kyckling i ugn
Sätt på ugnen på 225°.
Lägg kycklingfilén och potatisklyftor en form. Vänta ca 20 min klart.
Klyftorna ska få färg och kycklingen ska vara 70°-72° eller inte rosa innuti.
Servera med sötsur tomatsås.
Sötsur tomatsås
1/3 gullök
En burk krossade tomater
1-1½ msk vinäger (i värsta fall ättika)
1-1½ msk socker
Om du vill, 2 upphackade annanas ringar.
Stek löken ca 1 minut, häll i resterande ingridienserna. Låt koka upp å den är klar!
Pad Thai Nudlar
Hittade en ny, lite dyrare asiatiskaffär vid hötorget, finns även en vid Fridhemsplan.
Hittade typ koppnudlar med min favoritsmak.
Alltid när jag är på thairesturang så beställer jag Pad Thai, gudomligt gott!!
Frukost
Pannkakor
Recept 2 pers
4 Ägg
2-3 dl Mjölk
3½-4 dl Mjöl
1 nypa salt
Bland att i en bunke, Bakar du med glutenfritt mjöl kan det vara till nytta att sila mjölet så att du slipper mjölklumpar.
(Jag brukar tänka så här när jag gör pannkakor, är det för gul eller för tjock häll i mer mjölk och är den för tunn häll i mer mjöl. Därför är receptet på ett ungefär.)
Sätt spisplattan på medelhög värme och stek pannkakorna i smör
Servera med glass, grädde, sylt eller Lime & Sirap
Lunch
Polentapanerad schintzel
m Potatis och smält smör
Käck ett ägg, vispat med en gaffel. Häll polenta i en skål, salta och peppra.
Doppa schnitzeln först i polentan, sen i ägget och en gång till i polentan.
Steck på medelvärme.
Servera med tillbehör!
Poloenta MiniPizzor
Här är receptet från polenta pizzorna
Grunddeg till polentaplättar:
5dl vatten, saltat
1dl polenta
Koka upp saltat vatten. Sänk värmen när vattnet kokar och häll. Koka på svag värme i ca 5 minuter. Rör om HELA TIDEN, polenta är bäst på att bränna vid i botten om du inte rör.
Häll ut polentan i en form och låt svalna i kylskåp i ca 10 minuter.
Dela upp i 2x2cm stor bitar. Rulla, platta till och stek på medelhög värme
i 7-8 minuter.
(Det är här jag började tvivla, det är rätt kletigt och ibland kan de falla isär. Ha tålamod!)
Nu har du gjort polentaplättar. Dessa är goda som tillbehör till maträtter, som snacks eller som i detta fallet minipizzor.
Ta ett sparsamt täcke med tomatpesto,
baconbitar och någon grönsak.
In i ugnen på 200grader i ca 8 minuter.
Klart, servera färna med tex rucculasallad.
Tips! Jag ville prova plättarna efter stekning. Saltade och smakade av, gudomligt gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|