Senaste inläggen

Av Martina Karlsson - 23 mars 2011 18:15

Ugnsbakad lax
          Med ris och kokt ärtor
Lax   (Använd potionsbitar, eller köp en hel lax och dela i bitar á 200gram.)
Thai sötsursås
(sesamfrö)
Ris
Frysta örtor
Sojan/Teriakisås
Häll över sötsursås över var och en av lax bitarna, peppra och salta efter smak.
 Lägg bitarna i en form, smörjd med olja. 
Koka upp riset
In i ugnen med laxen, på 200grader i 8-12 minuter. Laxen ska falla isär lite grann, då är den klar.
När laxen har varit inne 7 minuter, häll i ärtorna i vatten, koka upp och låt koka på låg värme i 1-2 minuter. Ärtorna ska mest tina...
När riset har kokat klart, fisken är färdig och ärtorna har kokat klart är det klart att servera.
 Lägg upp på tallrik, toppa med soja eller teriakisås elle varför inte hackad tunn salladslök.
               
Pannbiff
                      m ungsbakad småpotatis
400g-500g köttfärs
1ägg
Ströbröd/fiberhusk
Lök
(vitlök)
Cyennepeppar, paprikapulver, chilipeppar, salt och svartpeppat
Potatis (de minsta du hittar)
Blanda ingredienserna och låt stå en stund medans du fixar potatisen
Skala eller skrubba bort potatisskalet. Häll olja i en ugnsform och lägg i potatisen. peppra med ex chilipeppar och salt.
In i ugnen på 225grader i 20-25minuter. Kolla till och skaka potatisen 2-3 gånger undertiden.
Dela önskade grönsaker,  "mjuka" grönsaker lite större än de "hårda". lägg den i en kastrull med vatten, sätt inte på plattan än. 
Gör bullar av färsdegen. Stek i stekpanna på medelhög värme, häll i en klick smör och stek "bullarna". Tryck på bullarna när de har stek en stund på båda sidor, känns de lite "spända" är de troligtvis klara. tar ca 6-10 minuter att steka.
  Lägg de de färdigstekta i en form med lock eller en skål och lägg över en tallrik för att behålla värmen.
När Potatisen börjar få färg, sätt på plattan med grönsaker. Salta, låt koka upp och låt koka i 4-7 minuter.
Servera med brunsås och lingon om du vill....
                     
 

Av Martina Karlsson - 21 mars 2011 22:44




Min kära kamera är sönder   

  Håll till tåls med text och inte allt för bra bilder..



Måndagen dagen.




Frukost:


Äggröra med bacon

Knäck 2 ägg i en skål eller ett glas, ta 2 msk vatten* eller mjölk*, vispa med en gaffel och krydda. Mina favoriter som jag brukar ha i är ceyennepeppar, paprikapulver och Chili, det blir mindre stark än vad det går att tro.

 * Mestadels av vätskan försvinner men det den gör är att hindra den ifrån att bli torr. 




Lunch: 



Ungsbakad lax m sötsursås, ris och kokta ärtor.

     

  

Middag:

Pannbiff m småpotatis i ugn, brunsås och kokta grönsaker.



Sleep tight!

Av Martina Karlsson - 21 mars 2011 22:33

Nu är jag tillbaka i stan!

   Har varit på helgläger med landslaget, där av uppehållet.


Menyn på lägret bestod av 


Fredag:

Grönsaksbiffar ( som visade sg innehålla gluten, PUCKON!)


Lördag:

Frukost- Hamburgerbröd m skinka + 1 ägg

Lunch- Pasta m kycklinggryta

Middag- ungskokt fisk m potatis och kall chilisås


Söndag:

Frukost- Sirapslimpa (märke Hans och Greta) m skinka och ägg

Lunch- Pasta m Köttfärssås



Av Martina Karlsson - 18 mars 2011 11:29



Kyckling i ugn


Sätt på ugnen på 225°.

Lägg kycklingfilén och potatisklyftor en form. Vänta ca 20 min klart.

Klyftorna ska få färg och kycklingen ska vara 70°-72° eller inte rosa innuti.


Servera med sötsur tomatsås.


Sötsur tomatsås


1/3 gullök

En burk krossade tomater

1-1½ msk vinäger (i värsta fall ättika)

1-1½ msk socker


Om du vill, 2 upphackade annanas ringar.


Stek löken  ca 1 minut, häll i resterande ingridienserna. Låt koka upp å den är klar!


 



Av Martina Karlsson - 16 mars 2011 15:57


Pad Thai Nudlar


Hittade en ny, lite dyrare asiatiskaffär vid hötorget, finns även en vid Fridhemsplan. 

Hittade typ koppnudlar med min favoritsmak. 


Alltid när jag är på thairesturang så beställer jag Pad Thai, gudomligt gott!!


 




Av Martina Karlsson - 16 mars 2011 11:29







Frukost

Pannkakor



  

Recept 2 pers

4 Ägg

2-3 dl Mjölk

3½-4 dl Mjöl

1 nypa salt



Bland att i en bunke, Bakar du med glutenfritt mjöl kan det vara till nytta att sila mjölet så att du slipper mjölklumpar.

(Jag brukar tänka så här när jag gör pannkakor, är det för gul eller för tjock häll i mer mjölk och är den för tunn häll i mer mjöl. Därför är receptet på ett ungefär.)


Sätt spisplattan på medelhög värme och stek pannkakorna i smör


Servera med glass, grädde, sylt eller Lime & Sirap







Av Martina Karlsson - 15 mars 2011 13:48



Lunch


Polentapanerad schintzel

   m Potatis och smält smör


  



Käck ett ägg, vispat med en gaffel. Häll polenta i en skål, salta och peppra.

Doppa schnitzeln först i polentan, sen i ägget och en gång till i polentan.

Steck på medelvärme.


Servera med tillbehör!

Av Martina Karlsson - 15 mars 2011 12:19



Poloenta MiniPizzor



Här är receptet från polenta pizzorna

  

Grunddeg till polentaplättar:


5dl vatten, saltat

1dl polenta


  


Koka upp saltat vatten. Sänk värmen när vattnet kokar och häll. Koka på svag värme i ca 5 minuter. Rör om HELA TIDEN, polenta är bäst på att bränna vid i botten om du inte rör. 

Häll ut polentan i en form och låt svalna i kylskåp i ca 10 minuter. 



Dela upp i 2x2cm stor bitar. Rulla, platta till och stek på medelhög värme

i 7-8 minuter.

(Det är här jag började tvivla, det är rätt kletigt och ibland kan de falla isär. Ha tålamod!)


Nu har du gjort polentaplättar. Dessa är goda som tillbehör till maträtter, som snacks eller som i detta fallet minipizzor. 











       Ta ett sparsamt täcke med tomatpesto,   

baconbitar och någon grönsak.

In i ugnen på 200grader i ca 8 minuter. 









  Klart, servera färna med tex rucculasallad.



           


Tips! Jag ville prova plättarna efter stekning. Saltade och smakade av, gudomligt gott!   

Ovido - Quiz & Flashcards