Senaste inläggen

Av Martina Karlsson - 23 juni 2011 18:00

 

Müsli


-Såklart glutenfri

Det går att göra müslin hur du vill

men så här gjorde jag


Risenta har i vissa affärer gjort så att det går att plocka ihop sin egen, det är precis det jag har gjort. Visseligen är det inte till 100% glutenfritt men  är du jättekänslig går det att köpa påsar och blanda själv. Det blir lite dyrare men också mer.

 

Solrosfrön

Pumpakärnor

Melonkärnor

Svarta sesamfrön

Blandade nötter

Lite större bitar torkad kokos,

papaya, mango etc


Blanda ihop använd till exempelvis fil

Den här blandningen tillsammans med fil är rätt så osötad, ha i en klick sylt, typ hallon sylt. Det är bättre med sylt än redan sockrad fil/youhurt.  


Eller varför inte tillsammans med turkisk youhurt

och ringlia över sirap.



 

Av Martina Karlsson - 15 juni 2011 14:45


Kycklingwook

på komplicerat vis


Jag gjorde ett misstag som jag aldrig kommer göra om. Tänkte gör wook och det ända jag hade var kycklingklubbor. Så.. Jag började rensa det råa kycklingklubban. Shit, lättare sagt än gjort. Aldrig mer, det var helt värdlöst! Det gick inte och rekomenderar inget att försöka få ut kött från rå kycklingklubba.

    Tillaga helldre klubban för sig och grönsakerna för sig.



 

Recept:

Lök

Vitlök

Morot

Spenat

Broccoli

Kyckling


Stek löken 1-2 minuter. Häll sedan ner kycklingbitar, som är hackade i mindre bitar, Bbroccolin och spenaten. Ta den skalade moroten, användskalaren och skala ner moroten så att det blir smala stipes. 


Peppar, salt och oystersause. Smaka av och krydda med andra kryddor eller krydda ner mer av salt och peppar, allt efter hur du vill ha det. 





Servera med ris

  Om du vill kan du ha i 1-2 vitlökar i riset för att få lite smak. 

Av Martina Karlsson - 14 juni 2011 12:00



Smootie



  


Recept:

Naturell yoghurt

Färska jordgubbar

Frusna Blåbär


Mixa allt tillsammans och

 servera


Mina jordgubbar tog slut och tog hallonsylt  andra gången, mums, funkade lit bra!  



  Ett parti SKIPPO på det, kunde jag få en bättre start på dagen?!?    

Av Martina Karlsson - 12 juni 2011 14:00







(2 pers)




Gillad Lax

med underbart god klyftpotatis

och tillbehör


Ingredienser:

två laxfiléer
1 msk soja
1 msk olivolja
flingsalt
citrusgrillkrydda
peppar
 
potatis
rosmarin
1 msk olivolja
flingsalt
 blanda alla ingrediernser i en skål och lägg i laxen. Gör i ordning potatisen. Lägg laxen i ett foliepaket, häll i lite av marinaden och tillslut. Laxen är klar när skinnet lossnar väldigt lätt, ca 15 minutet tar det.







Potatisen ska vara i hyfsat små klyftor och vara i

ugnen i ca 15-20 min på 200 grader.


Undertiden maten fixar sig själv kan du göra en god sås till.

En burk creme fraiche, saft från en citron, valfria örter, salt och peppar och blanda.



Servera med till exempel, advokado och oliver

 




Efterrätt

Fruktfat

delad annans, vindruvor, melon etc

servera med ett glas rosé för att göra det ännu mer sommrigt


   



Av Martina Karlsson - 10 juni 2011 10:00


(1-2 pers)

Frukost

Polentagröt



4,5dl mjölk

½ dl polenta
ca 1 tsk rörörsocker (jag brukar ta mindre eftersom jag föredrar att det inte ska vara så sött)
salt


 


Koka upp mjölken. Vispa ner polentan och sänk värmen. Låt gröten sjuda under omröring i ca 6 min. Smaka av med socker och salt.

Av Martina Karlsson - 9 juni 2011 16:14


Jag är en sån som älskar jordnötssmör, tydligen^^ Speciellt i kombination med choklad. Här nedan är receptet och serveringsförslag med jordnötssmör!


Jordnötssmör 

500 gram jordnötter (salta)

2tsk sockar

0,5 dl olja, sol/raps eller dyligt

50 gram smör


Mal nötterna i mixer, mortla eller hitta ett sätt att mala nöterna på.

  När det börjar bli smet av nötterna, i med socker och oljan. Blanda tills det blir som en smet, lite lös i konsistensen. 

I med smöret i "klickade" bitar och mixa igen. 


Häll upp i en burk å in i kylen. Tänk på att jordnötssmöret innehåller vanligt smör. 

  Själv hittade jag en ganska passande burk till mitt smör. 

Det gör inte jättemycket om du vill ta bort den del från någon ingrediens, det är smaksak..





Detta kan du servera på mackan med valfri sylt, gör pannkakor, när första sidan av pankakan är färdig. Bre på jordnötssmöret och på med nutella, nörcream, cocos, banan eller annat fantasifullt. Innan du tar bort pannkakan, vik ihop till rullar eller vik två gånger så det blir en wrap.

pensla bull/knäck formar med smält choklad å¨kanterna och i botten. Låt stelna och pensla igen. Det ska vara ganska tjockt lager. 

När penslandet är klart, häll i en klick jordnötssmör och pensla över. 

Nu har du gjort nästan som en Reese cup.


Låt ffantasin flöda!


     

Av Martina Karlsson - 9 juni 2011 16:11





Nu är jag tillbaka igen, kanske inte lika aktiv som förut men så ofta jag hinner! HAr några recept på lager dessutom =D     

Av Martina Karlsson - 24 mars 2011 02:13




Idag tillagade jag tjocka revben i ugn

Lägger upp receptet i morgon när jag provsmakat



  

Ovido - Quiz & Flashcards